U petak u NPM-u komedija ‘Soboslikar’: Varamo li i koga? Sebe ili druge?

U petak u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) bit će izvedena predstava “Soboslikar”. Riječ je modernoj, laganoj komediji, rađenoj prema dramskom tekstu Donalda Churchilla. Dinamičnom i inventivnom igrom akteri ove predstave, koristeći sredstva komedije, ne daju odgovore već postavljaju pitanja i publici ostavljaju mogućnost propitivanja uzroka rušenja ustaljenih etičkih normi usko vezanih za brak, povjerenje, preljub, sreću, pravdu.

Tko koga vara? Tko je preljubnik ili preljubnica? Što je laž? Varamo li sebe ili varamo druge? Zašto varamo? Komedija “Soboslikar” naoko je samo vedra i zabavna teatarska igra o onim dobro poznatim bračnim i izvanbračnim smiješnim, zgodama i nezgodama. Mnoštvo životnih situacija u kojima se svi možemo prepoznati.

Radnja predstave je smještena u dnevni boravak bračnog para Hornebeam, u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, u vrijeme seksualne revolucije, studentskih prosvjeda i naravno Rock and Roll-a. U predstavi glume: Emir Spahić (Walter), Amela Kreso (Jane) i Maja Zećo (Marcia).

“Soboslikar” se igra na kamernoj sceni Narodnog pozorišta Mostar, u “Studiju 64”. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.