Policija još uvijek traga za ubojicom iz Konjica

“Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a nastavljaju intenzivnu potragu za ubojicom E.G. koji je u ponedjeljak oko 7:30 sati u prodavaonici u mjestu Podorašac vatrenim i hladnim oružjem ubio osobu S.S. nakon čega je pobjegao”, rekao je za Radiosarajevo.ba Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.
Marić je potvrdio da su na području HNŽ-a pojačane mjere sigurnosti, a policajci naoružani dugim cijevima raspoređeni su iznad naselja Podorašac te u selima Brđani, Zukići, Šunji i Grad. Kako se doznalo ranije, ubojica se zove Edin Gačić i koji je nekoliko mjeseci nakon završetka rata ubio svog suborca Ismeta Gunića zbog čega je osuđen na osam godina zatvora.
Kada je odslužio više od dvije trećine kazne, stekao je pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.Nakon što je pušten na vikend, Gačić je 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. Županijski sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora.

www.vecernji.ba