Politički odnosi BiH i Makedonije izuzetno dobri

Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić primili su danas u Sarajevu predsjednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva. Sugovornici su zaključili da između dvije prijateljske i bliske države nema otvorenih pitanja, štoviše, naglasili su da su politički odnosi izuzetno dobri.

Najavljeno otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja, kao i potpisivanje niza sporazuma (kao što su priznavanje vozačke dozvole, prelazak granice s osobnom iskaznicom), ocijenili su kao osnovu za daljnje unapređenje ekonomske suradnje i trgovinske razmjene između dvije države.

U makedonskoj delegaciji s premijerom Zaevim je došlo pet ministara iz njegove vlade.

Makedonski premijer Zaev upoznao je članove Predsjedništva BiH s aktualnom sociopolitičkom situacijom u njegovoj državi i njenim euroatlantskim putem za koji cijeni da nema alternativu.

Članovi bh. predsjedništva su izrazili zadovolјstvo zbog formiranja nove vlade i stabilizacije prilika u Makedoniji, smatrajući da je tako poslana snažna poruka cijeloj regiji da je moguće napraviti ozbiljan iskorak ka stabilnosti države i prosperitetu njezinih građana.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak – priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izvor: Fena