Posebna regulacija prometa u Ljubuškom od 12. do 14. lipnja

Ministarstvo unutarnjih poslova Županije zapadnohercegovačke najavilo je posebnu regulaciju prometa u Ljubuškom tijekom obilježavanja blagdana sv. Ante u župi Humac zbog velikog broja hodočasnika, pješaka i vozila.

12. lipnja od 15 sati do 14. lipnja u 2 sata iza ponoći bit će u potpunosti zaustavljen promet vozilima od križanja Ulice fra Rude Mikulića i Ulice Josipa bana Jelačića te Ulicom Sestara milosrdnica, Ulicom fra fra Rude Mikulića do Trga svetog Ante i samostana na Humcu.

U istom razdoblju djelomično će biti zatvoren promet Ulicom fra Ljudevita Rupčića od križanja s Ulicom Josipa bana Jelačića do Trga svetog Ante i samostana do popunjavanja parkinga. Poslije svetih misa, uočnice 12. lipnja u 18 sati i svih ostalih 13. lipnja, promet će biti prvo dopušten za pješake, a potom i za vozila.

“Molimo vozače teretnih motornih vozila, kamiona, tegljača i cisterni da od 12. lipnja od 14 sati do 14. lipnja do 2 sata ne koriste magistralnu cestu M17.4 na dionici od kružnog toka Ulicom Josipa bana Jelačića – Jadranskom cestom prema Teskeri i graničnim prijelazima Bijača i Crveni grm i obrnuto, već alternativne pravce magistralnom cestom M6 – Vitinska ulica – Radišići – Proboj – Vitina i regionalnom cestom R423 Veljaci – Grab – Vašarovići – Teskera i obrnuto prema graničnim prijelazima Bijača i Crveni grm”, naveo je MUP ŽZH.