Potpisan federalni Granski kolektivni ugovor o prijevozu

U cilju poboljšanja odnosa poslodavaca i radnika, u Mostaru je potpisan Granski kolektivni ugovor o prijevozu putnika u gradskom prometu, cestovnom prijevozu roba i svim oblicima kopnenog prijevoza putnika osim željezničkog. Ovo je sedmi ugovor od ukupno 29 granskih koji se trebaju donijeti u Federaciji. Ugovor je potpisan između predstavnika Udruge poslodavaca Federacije i Samostalnog sindikata prometa i veza u BiH.

Granski kolektivni ugovor je nastavak Općeg granskog ugovora koji je denifirao specifičnosti za područje prijevoza, putnika, tereta i drugih pratećih djelatnosti. Usuglašavanje je trajalo mjesec i pol. Unatoč nesuglasicama, poručili su kako su pronašli zajednički jezik. Ugovor je potpisan na godinu dana.

Iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija poručili su kako se ovim daje doprinos Federalnoj vladi u realizaciji Reformske agende i usklađivanju radno-pravnog zakonodavstva u cilju provođenja reformi,

Potpisivanju su nazočili federalni premijer Fadil Novalić, potpredsjednica Vlade Federacije i federalna ministrica financija Jelka Miličević te federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.