Pred Božić o proračunu Širokog Brijega za 2017.

Nakon konstituirajuće sjednice, u srijedu je održana i druga sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega. Nakon utvrđenog kvoruma od 24 nazočna vijećnika, usvojen je, između ostalog, zapisnik s konstituirajuće sjednice, ali i prijedlog Odluke o izmjenama Proračuna Grada Širokog Brijega za 2016. godinu.

Jednoglasnom odlukom vijećnika na dnevnom redu druge sjednice našlo se devet točaka. Glavna točka bio je Nacrt proračuna za 2017. godinu koji bi trebao iznositi deset milijuna KM. Javna rasprava o Nacrtu proračuna trajat će od 8. do 12. prosinca 2016. godine, a svi zainteresirani mogu podnijeti svoje prijedloge i primjedbe. Ove godine proračun bi trebao biti donesen bez zaduženja.

Topić je dodao kako je iznimno zadovoljan ovom sjednicom, ali i radom vijećnika koji su već u srijedu izišli sa svim primjedbama i sugestijama.

Sjednica je trajala nešto manje od sat vremena, a skoro sve odluke su donesene jednoglasno. Iduća sjednica bi trebala biti održana 21. prosinca, kada bi gradonačelnik trebao predložiti proračun za 2017. godinu.