Proračun FBiH veći za 6 posto, uvode se subvencije

Prijedlog proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu iznosi 2.747.628.075 KM, što je za 148,8 milijuna KM ili šest posto više u odnosu na ovogodišnji. Vlada je u četvrtak objavila da je prijedlog poslan po hitnom postupku u Parlament FBiH.

“Novina u Proračunu za 2017. u odnosu na 2016. godinu je stavka od 30 milijuna KM na ime subvencija privatnim poduzećima i poduzetnicima za financiranje prvog zapošljavanja i samozapošljavanja”, stoji između ostalog u priopćenju iz Vlade FBiH.

Prijedlog zakona o izvršavanju Proračuna FBiH za 2017. propisuje i obvezu proračunskih korisnika da Federalnom ministarstvu financija, 15 dana prije početka tromjesečja, dostavljaju tromjesečne financijske planove za izvršenje Proračuna. Dužni su i do 25. u tekućem mjesecu dostavljati prijedlog mjesečnog operativnog plana za sljedeći mjesec.

“Ukoliko proračunski korisnik u propisanom roku ne podnese prijedlog mjesečnog operativnog plana, plan će za tog proračunskog korisnika utvrditi Federalno ministarstvo financija”, objavila je Vlada.