Proslava Srca Isusova u Doboju i drugim župama

Pjevajući i moleći krunicu, okupljeni vjernici prošetali su ulicama Doboja, prije održane svete mise povodom uočnice patrona, zaštitnika župe Presvetog Srca Isusova u Doboju koji se u ovoj župi obilježava već sedamnaestu godinu za redom.

Pored velikog broja vjernika, uočnici patrona župe nazočili su ministar za izbjeglice i raseljene osobe u Vladi Republike Srpske Davor Čordaš i dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković.

Okupljenim vjernicima obratio se župnik dobojski vlč. Pero Iljkić, koji je pozdravio nazočne, a osobito one koji su iz došli iz drugih župa, te je pozvao da se svi zajednički mole Presvetom Srcu Isusovom da ih prati i štiti na životnom putu. Sveto misno slavlje predvodio je vlč. Josip Knežević, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

Župa Presvetog Srca Isusova u Doboju utemeljena je 1896. godine odvajanjem od župe Sivše. Zaštitnik župe je Presveto Srce Isusovo, a suzaštitnica je sv. Kristina. Prva zidana crkva građena je do 1910. godine, a nakon što je u ratu porušena, 2002. godine sagrađena je nova.

Uočnici patrona župe nazočili su dopredsjednik HDZ BiH i ministar za izbjeglice i raseljene osobe u Vladi Republike Srpske Davor Čordaš, savjetnik ministra Pero Josipović, savjetnik dopredsjednika Republike Srpske Dragan Juričević, te predsjednica OO HDZ BiH Doboj Tanja Zovko.

Župa Presvetog Srca Isusova u Doboju utemeljena je 1896. godine odvajanjem od župe Sivše. Zaštitnik župe je Presveto Srce Isusovo, a suzaštitnica je sv. Kristina. Prva zidana crkva građena je do 1910. godine, a nakon što je u ratu porušena, sagrađena je nova crkva 2002. godine.

Izvor: HMS