Prva dijabetološka ordinacija na kotačima stigla u Mostar

Od 25. ožujka do 8. travnja, Pharma Maac d.o.o. u suradnji sa austrijskim brendom Wellion, upriličio je jedinstveni, zdravstveni projekt koji ima za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovoj prevenciji.

Radi se o “Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na kotačima”, projektu koji će tijekom 15 dana obuhvatiti 20 gradova u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno, Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, Banjaluka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča, Zenica) te na 23 javne lokacije svim zainteresiranim građanima, pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, stručno savjetovanje na temu dijabetesa, obuku o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrolu i zamjenu glukometara…

Danas se ova ordinacija na kotačima nalazi u Mostaru na Šetnici Nikole Šubića Zrinjskog od 08:00 do 13:00 h.

Iz Pharm Maac-a su nam kazali kako su općenito zadovoljni odazivom građana, ali da naglasak stavljaju na mlađu populaciju, da se bolest otkrije u ranijoj fazi i na vrijeme počne liječiti. Iako je ovo tek početak ove kampanje otkriveno je 20 mladih osoba koje boluju od dijabetesa.

Izvor: pogled.ba