Radiopostaja Čapljina proslavila 40. rođendan

Na bosansko-hercegovačkom medijskom prostoru malo je radijskih kuća koje se mogu pohvaliti kontinuitetom od 40 godina neprekidnog emitiranja. Jedna takva je Radiopostaja Čapljina koja je u srijedu obilježila veliki jubilej.

Tim povodom emitiran je otvoreni program tijekom kojeg su se javili brojni slušatelji, a kako je upriličen i Dan otvorenih vrata, mnogi gosti upoznali su se s uvjetima u kojima djeluje ova medijska kuća.

Za vrijeme Domovinskog rata, Radiopostaja Čapljina bila je jedna od prvih meta agresora. Nakon što je u bombardiranju devastiran njezin prostor , djelovala je na izmještenom lokalitetu. U jednom razdoblju iz improviziranog studija emitirani su samo govorni sadržaji jer nije bilo drugih tehničkih mogućnosti.

Radiopostaja Čapljina je bila od neprocjenjive važnosti za informiranje stanovništva, posebno veliki doprinos dala je u povezivanju pokidanih veze među članovima obitelji koje je rat posvuda razasuo.

Radiopostaja je kroz godine djelovanja nagrađena s više stotina priznanja. Između ostalog, dobili su zahvalu OSCE-a za profesionalnost u praćenju demokratskih izbora 1998. godine, nagradu Crvenog križa iz Ženeve, Vlade Velike Britanije te zapovjedništva mirovnih snaga iz Španjolske.