Ramljak: Mercator se vraća u BiH

Agrokorove tvrtke u BiH Konzum i Velpro posluju stabilno, ali ne i zadovoljavajuće. Stoga je povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak pred Vijećem ministara izložio plan da ove tvrtke u BiH preuzme Mercator. Ovaj plan pozdravilo je i Vijeće ministara BiH.

“Mercator će preuzeti i sve dobavljače na sebe, preuzet će sve zaposlenike i na taj način ćemo napraviti restrukturiranje svih obaveza za dobavljače i dati sigurnost radnicima za njihova radna mjesta”, kazao je izvanredni povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak

Dodao je kako se Mercator vraća u maloprodajne lance u BiH jer je nakon svih analiza uočeno kako je Mercator prepoznatljiviji, kako je imao više uspjeha i daje sigurnost da će i u BiH nastaviti dobro poslovanje.

Šarović je kazao i da podržava plan te da je ovo važan trenutak jer je prethodnih nekoliko mjeseci bilo izuzetno važno za Agrokor i tvrtke kćerke u BiH.

Agrokorove tvrtke u BiH osiguravaju radna mjesta za više od 5.000 zaposlenih i posluju s preko 1 300 dobavljača. U dosadašnjim razgovorima o mogućim posljedicama krize u Agrokoru pokazalo se kako dugovanja prema dobavljačima s područja FBiH trenutno iznose oko 130 milijuna KM.