Školama u BiH se donira 200 robotića

Udruga Hello World (SPARK school) danas je, 9.10. u Mostaru održala konferenciju za medije povodom pokretanja projekta SPARKreatorice. Cilj projekta SPARKreatorice je promocija STEM-a (science, technology, engineering and mathematics) među djevojčicama osnovnoškolske dobi. Pravo sudjelovanja na projektu imaju djevojčice od 1. do 8. razreda osnovne škole.

Na konferenciji za medije obratili su se Tomislav Kordić i Andrea Čordaš iz Sparka, Lana Džidić iz NSofta i Ivana Čuljak-Perić iz Američkog kutka.

Projektom  će bit uključeno 20 osnovnih škola na području cijele Bosne i Hercegovine. Svaka škola na projekt prijavljuje najmanje 10 učenica i mentore. Oni će sudjelovati u edukacijama i natjecanjima kroz cijelu 2017./2018. školsku godinu. Svaka škola će u trajno vlasništvo dobiti po 10 edukacijskih robota, što znači da će organizatori ukupno donirati 200 robota koje će učenice iskoristiti za stjecanje znanja iz područja programiranja, elektronike i robotike.

Također, naglašeno je kako će dvije najbolje učenice iz svake škole sudjelovat na državnom natjecanju koje se održava u Mostaru početkom 2018./2019. školske godine.

Prijave za sudjelovanje na projektu su otvorene od 9.10. do 18.10. u podne na SPARK webstranici.