Slab odaziv na braniteljske prosvjedne skupove

Dvadesetak, većinom demobiliziranih branitelja, okupilo se na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo odnosom vlasti prema onim braniteljima koji nisu ostvarili svoja prava. Prosvjedni skup u Mostaru okupio je više novinara i policajaca nego branitelja. Oni koji su došli naglasili su kako demobilizirani branitelji već dvije godine traže svoja prava, ali bez uspjeha te kako imaju svoje organizacije koje ih predstavljaju, ali ne rade svoj posao kako treba.

Prosvjedi demobiliziranih branitelja oraganizirani su diljem Federacije BiH, a svi su okupljeni oko Vijeća branitelja Federacije koje je izradilo rezoluciju kojom traže jedinstven registar branitelja, jedno braniteljsko udruženje i braniteljski dodatak u visini prosječne mirovine od 326 KM.

Okupljeni branitelji su bili ogorčeni ponašanjem predstavnika demobiliziranih branitelja jer se nitko od njih nije pojavio na prosvjedu. Optužili su ih da sami sebe biraju na tajnim sjednicama i zakuskama.

Iako su prosvjednici u Mostaru najavili kako će sa Španjolskog trga otići pred zgradu Vlade HNŽ-a i središnjicu HDZ-a BiH, to se nije dogodilo. Nakon mirnog prosvjeda, branitelji su se isto tako i razišli.