Slišković: “U Krupu po tri boda”

Nakon 5. kola Lige za prvaka Premijer lige BiH došlo je do promjene na vrhu ljestvice. Zrinjski je remizirao u Tuzli, što je iskoristio Željezničar i pobjedom u Bijeljini preuzeo čelnu poziciju.

I ovoga vikenda dvije vodeće momčadi svoje će utakmice igrati na gostovanjima. Sloboda je u nedjelju domaćin Željezničaru, a Krupa će ugostiti aktualne prvake BiH, nogometaše Zrinjskog.

“Kao i pred svaku utakmicu, naš plan je da idemo na pobjedu. Naravno da respektiramo protivnika, ali u ovom trenutku jedina opcija, odnosno naš cilj je iz Krupe se vratiti s tri boda. Tako ćemo pripremiti igru, psihološki pripremiti igrače, nema tu nekih velikih dvojbi. Jamak se oporavio, tu imamo jednu prednost u veznom redu i veći izbor igrača. Nažalost, Peko neće nastupiti, Stojkić je već neko vrijeme van stroja, ali ekipa koja istrči dat će svoj maksimum i vjerujem da ćemo se iz Krupe vratiti zadovoljni”, kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao:

“Pritisak je od trenutka kada sam preuzeo Zrinjski s ciljem da obranimo titulu. Do sada to ide relativno po planu, naravno da nismo zadovoljni bodovnim kontom jer mislim da smo u nekim utakmicama mogli bodovno puno više, da smo zaslužili to. Razmišljam od utakmice do utakmice, prvo da apsolviramo ovu utakmicu u Krupi, da je završimo onako kako smo predvidjeli pa ćemo nakon toga idućeg tjedna razmišljati o Željezničaru.”

Krupa je jedina momčad koja u Premijer ligi koja svoje utakmice igra na umjetnoj travi. Za trenera Sliškovića to je novo iskustvo jer nikada nije pripremao ekipu za nastup na takvoj podlozi.

Široki je pobjedom nad Željezničarom s 3:0 na Grbavici izborio plasman u finale Kupa. Treneru Zrinjskog to je jasan pokazatelj, kako momčad Željezničara ima određene slabosti koje će pokušati iskoristiti u međusobnom susretu.

“Nisam bio opterećen s tim hoće li Željezničar proći u finale ili ne. Meni je drago da je Široki prošao. Prezadovoljan sam što je Široki u finalu sa Sarajevom i, ako Bog da, bude u mogućnosti osvojiti Kup. Možda bi nama eventualno jedna ili dvije utakmice za Željezničar nešto značila, ali ne vjerujem da će to biti neka prevaga. Mi na Grbavicu idemo pobijediti, Široki je to uspio, zašto ne bi Zrinjski. Mislim da smo u ovom trenutku psihološki, fizički i igrački kvalitetniji od Željezničara. Idemo na Grbavicu osvojiti tri boda i riješiti prvenstvo”, istaknuo je trener Zrinjskog.