SNSD pozvao SDS na zajedničku smjenu Vijeća ministara

Kao što je prošlog tjedna najavljeno, Klub zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputio je Klubu zastupnika SDS-a inicijativu za glasovanje o nepovjerenju Vijeću ministara BiH.

Zastupnici SDS-a pozvani su da se pridruže inicijativi i da do 19. travnja, do početka sjednice Kolegija Zastupničkog doma, svojim potpisima potvrde suglasnost kako bi inicijativa mogla biti upućena u parlamentarnu proceduru.

Čelnik Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac izjavio je za Srnu da je 7. travnja održana izvanredna, telefonska sjednica Vijeća ministara na kojoj je većinom glasova utvrđen set reformskih zakona koji je upućen u parlamentarnu proceduru.

Ti zakoni su usvojeni u Domu naroda 7. travnja po hitnom postupku, a 20. travnja trebali bi biti razmatrani i na sjednici Zastupničkog doma.

Košarac je rekao da su u međuvremenu srpski ministri u Vijeću ministara Mirko Šarović i Dragan Mektić doveli u pitanje legalnost izvanredne sjednice Vijeća ministara.

Mektić je sjednicu nazvao skandaloznom i ilegalnom, a Šarović ju je nazvao nepostojećom, kao i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Srpski ministri glasovali su protiv povećanja trošarina na naftu i naftne derivate za 15 feninga po litru, ali je Vijeće proguralo tu inicijativu, preduvjet za novu tranšu kredita MMF-a, glasovima ostalih ministara.