SP treći dan: Čileanska senzacija, Francuzi u top formi

Trećeg dana Svjetskog prvenstva u rukometu, favoriti su u većini slučajeva odradili posao prema očekivanjima, no ipak dogodio se jedan šok u režiji Čilea prenosi Sport klub.

Čile je prvog dana SP teško poražen od domaćina Danske (39:16) po čemu se jasno vidjelo kako je južnoamerička selekcija došla učiti od moćnih Europljana.

No, dogodila se subota. Dvoboj između Čilea i Austrije u kojem su potonji, na papiru, bili veliki favoriti. Nakon tijesnog prvog poluvremena (15:14) Austrijanci su držali kontrolu, no bez nje su ostali u drugom poluvremenu. Munjeviti Čileanci redali su golove pored zbunjenih Austrijanaca, zabili ih osamnaest naspram devet svog protivnika time došavši do najveće senzacije dosadašnjeg tijeka natjecanja ukupnom pobjedom 32:24. Austrija je ovdje očekivala bodove, a sada će se morati vaditi protiv snažnih Norvežana koji su razmontirali Saudijsku Arabiju s 40:21. U posljednjem susretu skupine C, Danska je ostvarila još jednu laku pobjedu, Tunis je pao s 36:22.

U grupi A, Njemačka je spustila na zemlju Brazil koji je u petak dugo prijetio Francuskoj, no očito umorni, Brazilci domaćinu nisu bili prijetnja. Njemačka je slavila s 34:21. Francuska je pak očitala lekciju Srbiji, iako su mnogi vjerovali kako će srpska vrsta biti još jedan zahtjevan protivnik sjajnim Francuzima, to se nije dogodilo, tricolori su slavili s 32:21. U trećoj utakmici skupine Rusija je ostvarila prvu pobjedu svladavši Koreju s 34:27.

Nedjelja donosi nastavak natjecanja u skupinama B i D. Hrvatsku očekuje nastup protiv Japana koji je u prvom kolu teško poražen od Makedonije. Utakmica je na rasporedu od 16:30 sati.