Sportaši apeliraju da se uredi Trimuša

Dolaskom sunčanijih dana sve je više sportaša i rekretivaca koji vježbanje u teretani zamjenjuju rekreacijom na otvorenom. Neprocjenjivu važnost za sve sportaše u Mostaru ima trim staza, popularna Trimuša koja je iz godine u godinu sve više zagađena, a vlasti kao da ne mare za pluća grada. Brojne građanske udruge, sportaši i profesori fizičke kulture pozivaju građane i nadležne institucije da posvete više pažnje ovom prirodnom bogatstvu u središtu Mostara.

Osim profesionalnih sportaša i rekreativaca, Trimuša je nezamjenjiva i za sve profesore i studente fizičke kulture Mostarskog sveučilišta kojima služi kao prirodni kamp za podizanje tjelesne spreme. Čista i prohodna trim staza svima bi puno značila.

Najbolja sportašica Mostara za prošlu godinu i osvajačica svjetske bronce u karateu Ivona Ćavar također ističe važnost Trimuše za ovaj grad.

Profesor fizičke kulture na Sveučilištu u Mostaru Franjo Lovrić naglašava kako svaki pojedinac treba prvo poći od sebe i svog odnosa prema prirodi.

Mostar kao sportski i turistički grad ima obvezu sačuvati jedno ovakvo mjesto koje okuplja stotine sportaša i rekreativaca. Svjedoci smo kapitalnih ulaganja u gradu na Neretvi posljednjih godina kao što su kolektori i pročistači otpadnih voda, međutim sve to bit će uzaludno potrošen novac ako se dopusti odumiranje pluća grada.