Stalni radni odnos za 130 prosvjetnih djelatnika u HNŽ-u

Za 130 prosvjetnih djelatnika u osnovnim i srednjim školama Hercegovačko-neretvanske županije koji su do sada radili na određeno vrijeme, bit će riješen radno-pravni status, odnosno dobit će stalni radni odnos, izjavio je u utorak županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović.

Riječ je o prvoj fazi rješenja dugogodišnjeg problema prosvjetnih djelatnika koji su do sada radili na određeno vrijeme. U iduće dvije godine, kroz faze 2 i 3, Ministarstvo prosvjete planira rješavanje statusa ostalih prosvjetnih radnika

Hadžović kaže kako je bilo više kriterija kojima su se vodili tijekom prve faze prilikom izbora prvih 130 djelatnika u osnovnim i srednjim školama, a najznačajniji je bio kriterij kontinuiranog ponavljanja istog ili većeg broja sati u proteklih nekoliko godina.

Premijer Nevenko Herceg je dodao kako je nakon rješavanja problema tehnološkog viška u školama i ulaganja u školsku infrastrukturu ovo jedna od najbitnijih aktivnosti njegove Vlade kada je u pitanju prosvjeta i status prosvjetnih djelatnika u HNŽ-u.