Studentski centar Mostar zaposlit će osobu sa sindromom Down

Da se u društvu mogu napraviti pozitivni iskoraci unatoč lošim procedurama i zakonima, pokazatelj je Studentski centar Mostar i Udruga za sindrom Down Mostar.

U želji da se osobama sa sindromom Down pruži prilika za razvoj i integraciju u društvu, ove dvije kuće 1. rujna potpisat će Sporazum o suradnji i pružiti priliku ostvarivanja pripravničkog staža Dariji Delić, članici ove Udruge za sindrom Down Mostar.

„Naša udruga od samog osnivanja ima odličnu suradnju sa Studentskim centrom Mostar, a ovo je kruna naše suradnje. Zaposliti osobu sa sindromom Down zaista je velik iskorak u društvu za koje želimo da postane društvo jednakih mogućnosti“, kazao je Igor Ledić, predsjednik Udruge za sindrom Down Mostar.

Dodao je kako će Daria biti tek druga osoba u Bosni i Hercegovini s ovim sindromom koja je dobila priliku za radnim odnosom što je tužno, a za Studentski centar Mostar iznimno pohvalan doprinos.

Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra Mostar kazao je kako će Daria za vrijeme rada u centru zasigurno znatno napredovati jer će raditi u svim sektorima centra i upoznati se s funkcioniranjem jedne ovakve ustanove.

„Želimo da Daria otvori vrata ostalim osobama sa sindromom Down i da u doglednoj budućnosti imamo mnogo veći broj zaposlenih kako u državnom tako i u privatnom sektoru osoba sa sindromom Down. Čast je što će Daria raditi kod nas jer ćemo i mi zasigurno mnogo od nje naučiti, a to je kako biti uporan i ne posustati i tražiti svoje mjesto u društvu“, kazao je Mikulić.

Daria koja je danas posjetila Studentski centra Mostar kako bi se upoznala s djelatnicima kazala je kako je presretna i uzbuđena zbog prilike koju je dobila.

„Jučer sam na misi molila za današnji dan, malo imam tremu, ali sam presretna. Volim i želim raditi i jedva čekam da krenem“, kazala nam je vesela i iznimno pristupačna Daria Delić koja će ovim iskorakom postati prva zaposlena osoba sa sindromom Down u Mostaru, a tek druga u Bosni i Hercegovini.

Ivor: Pogled.ba