Sudac koji je kaznio Serenu sudit će Hrvatskoj u polufinalu Davis Cupa

HrvatskaDavis Cup reprezentacija u petak će igrati polufinale protiv reprezentacije SAD-a, a glavni sudac bit će Carlos Ramos. Tu je vijest potvrdila glasnogovornica ITF-a Heather Bowles. Ramos je određen ždrijebom kao jedan od pet najboljih svjetskih sudaca koji su bili u mogućem odabiru za vođenje polufinalnih dvoboja Davis Cupa, prenosi Index.

Zašto je to posebno zanimljiva vijest? Zato što je Ramos bio glavni sudac tijekom skandala za vrijeme i nakon nedavnog ženskog finala US Opena između Naomi Osake i Serene Williams. Nakon što je Ramos kaznio Williams zbog činjenice da joj je trener signalizirao upute, što je zabranjeno, Serena je podivljala i onda je nastupio cirkus.

Williams je podivljala, vrijeđala je Ramosa, optužila ga je da je lopov i seksist, a skandal se nastavio i na presici nakon meča kad je američka tenisačica izjavila da je kažnjena samo zato što je žena i da se takve stvari ne sude muškarcima.

Međutim ITF je nakon pregledavanja snimke donio odluku da je sudac Ramos sve odluke donio ispravno i temeljio ih na postojećim pravilnicima te je Williams kaznio zbog prekršena tri pravila.

”Ramos je postupio upravo onako kako treba sudac jednog velikog dvoboja, s autoritetom i zaštitio je integritet igra poštujući sva pravila koja se nalaze u pravilnicima teniske igre”, stoji u obrazloženju ITF-a.