Sudionici “Marša mira” stigli u Potočare

Oko sedam tisuća sudionika “Marša mira” stiglo je u nedjelju u Memorijalni centar Potočari nakon što su tri dana prije pošli iz Nezuka. Tako se privode kraju pripreme za sutrašnju kolektivnu dženazu i ukop posmrtnih ostataka 127 Bošnjaka ubijenih u srebreničkom genocidu 1995. godine.

Ispred Memorijalnog centra u Potočarima u kasnim poslijepodnevnim satima sudionicima povorke pridružit će se 250 sudionika biciklističkog maratona Bihać – Potočari, 23 sudionika supermaratona Bihać – Potočari, 500 motorista iz Sarajeva, sudionici ultramaratona iz Vukovara, sudionici Marša mira Žepa – Potočari, 20 trkača iz Goražda i mnogi drugi.

Kao i prošle godine, Maršu mira se na posljednjoj dionici pridružili su se veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack i Peter Duffy, direktor Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

11. srpnja 2016., 21. godišnjica srebreničkog genocida, u Federaciji BiH obilježava se kao Dan žalosti. U ponedjeljak se na obilježavanju godišnjice očekuje nekoliko tisuća sudionika iz BiH i inozemstva.