Svečano obilježena 25. obljetnica oslobođenja Vojarne “Stanislav Baja Kraljević”

U današnje lipanjsko jutro gotovo isto kao prije 25 godina, u Rodoču su se okupili pripadnici postrojbi Hrvatskog vijeća obrane. Ne kako bi kao tada oslobađali svoje prostore, nego kako bi odali počast onima koji su za iste ciljeva živote dali. Vrijeme je donijelo promjene, no duh je ostao isti. Zajedno su položili vijence i upalili svijeće pred spomenikom svojih prijatelja iz Kažnjeničke bojne, svojih kako kažu vitezova, Stanislava Baje Kraljevića i Mije Babića.

Bio je to težak i krvav boj postrojbi HVO – a koji se vodio sa velikosrpskim agresorom. Rezultirao je žrtvama, ali i pobjedom, slobodom. Toga dana, točnije 11. lipnja oslobođena je cijela desna obala rijeke Neretve u području Mostarskog Polja. Postrojbe HVO – a ovladale su Orlovcem, presjekle cestu Kruševo – Miljkovići – Varda – Mostar, zauzele vojarnu Heliodrom, vojnu industriju SOKO i ovladale avijatičarskim mostom te Aluminijskim kombinatom.

Uspjeh operacije i danas kod sudionika budi sjećanja prepuna ponosa. Svi naši poginuli Lipanjski zora i Domovinskog rata “S NAMA SU”, a mi smo trajno s vašim obiteljima, zahvalni na vašoj žrtvi – poručili su na današnjem obilježavanju obljetnice oslobađanja Vojarne “Stanislav Baja Kraljević”. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, u kapelici sv. Ivana Krstitelja u Vojarni služena je sveta misa.