Svečano otvorena obnovljena Osnovna škola u Biogracima

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sa suradnicima nazočio je u srijedu obilježavanju završetka projekta energetske učinkovitosti Osnovne škole u Biogracima.

Projekt obnove utopljavanja zgrade Osnovne škole u Biogracima jedan je u nizu takvih projekata koje Županija Zapadnohercegovačka, u sklopu Sporazuma s UNDP-om, provodi proteklih godina na području te županije.

Ukupna vrijednost spomenutih projekata je oko četiri milijuna maraka, a vrijednost obnovljene zgrade OŠ Biograci iznosi 227.787 maraka. Obnovu škole u jednakim iznosima financirali su UNDP i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke.
Vlada Županije Zapadnohercegovačke do sada je realizirala ili potpisala ugovore za 21 takav projekt, koji ima veoma konkretne i mjerljive rezultate. Realizacijom Sporazuma s UNDP-om i namjenskim trošenjem sredstava zaštite okoliša ne samo da su poboljšani uvjeti boravka i rada za djecu i uposlenike, nego su i postignuti značajni energetski učinci, priopćeno je iz županijske Vlade.

Izvor: Fena