Svjetski mediji o porazu Hrvatske

Vijest o porazu Hrvatske od Španjolske (0:6) u Ligi nacija obišla je svijet. O najtežem porazu vatrenih najviše pišu otočki mediji budući da su Englezi s njima u skupini. “Španjolska je posramila finalista Svjetskog prvenstva spektakularnim završecima i šest golova. Gotovo da su pokušavali reći – trebali smo umjesto vas igrati u finalu SP-a protiv Francuske”, navodi Daily Mail.
“Španjolska je ponizila Hrvatsku”, navodi engleski tabloid Mirror. “Hrvatska je pretrpjela najteži poraz u povijesti u njihovoj prvoj natjecateljskoj utakmici samo nekoliko mjeseci nakon što je igrala u finalu Svjetskog prvenstva”, navodi se u tekstu.
Novinar španjolske Marce ovako je vidio utakmicu: “Hrvatska je bila samo sjena momčadi koja je došla do finala Svjetskog prvenstva. Njihov stav najbolje se vidio kada je Ramos nakon udarca iz kuta ostao sasvim sam i glavom Španjolskoj donio vodstvo od 5:0”, navodi Marca. “Za Hrvatsku ovaj poraz otvara pitanje kako nastaviti dalje nakon izvrsnog nastupa u Rusiji”, navodi agencija AFP.