“Terca na Brijegu” okupila klape iz BiH i Hrvatske u Širokom Brijegu

Široki Brijeg u srijedu je bio uporište klapske pjesme. Organizatori kažu kako je gradu bio potreban jedan kvalitetan projekt, a klapama povod za okupljanje. Ovogodišnja Terca na brijegu okupila je devet klapa kako bi posjetiteljima pružila pravi vokalni spektakl.

“Ove godine imamo četiri klape iz Hrvatske i pet iz Bosne i Hercegovine”, izjavio je Tomislav Sušac, voditelj Klape Diva, za Našu TV.

Od domaćih snaga nastupile su klape Zvizdan, Studenac, Bratovština, Dobrkovići te organizatori samog susreta, Klapa Diva koja iza sebe broji niz uspjeha: “Sudjelovali smo na međunarodnom natjecanju klapa na Perastu. 2014. godine osvojili smo treću nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija. U Posušju smo 2014. na Festivalu klapske pisme osvojili drugo mjesto”, rekla je Marijana Ćeškić, članica Klape Diva.

Projekt su podržale i klape iz susjedne Hrvatske: Mriža, Pasika i Luka Ploče. Ivica Kaleb, voditelj Klape Luke Ploče, komentirao je ugođaj u Hercegovini: “Kad god smo bili u Širokom Brijegu, bilo je fantastično. I ovaj put će biti isto. Ljudi su srdačni i dobronamjerni. Cilj nam je da nam ova večer prođe u ugodnom druženju.”

Sav prihod od ovog događaja ide za Zavod sv. Obitelji. Terca na brijegu organizirana je u sklopu manifestacije Briješka zvona, a organizatori se nadaju kako će spomenuti susret postati tradicionalan.