Todorić se sam predao policiji

Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9,04 sati po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Charring Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen po europskom uhidbenom nalogu, objavila je N1 televizija.

Iz izvora bliskih Todoriću, ta televizija doznaje da se sam predao policiji.

Todorićevi suradnici očekuju da će, nakon razgovora Todorić biti pušten na slobodu uz jamčevinu.

U policiju je, kako se saznaje, došao u pratnji svojih britanskih odvjetnika. Hrvatska je prethodno dostavila britanskoj policiji informaciju o adresi na kojoj se Todorić nalazi u Londonu, te je Todorićeva odluka da sam ode u policiju zapravo svojevrsna prevencija uhićenja.

Savjet odvjetnika u ovakvim slučajevima uglavnom je isti – samoinicijativan odlazak tražene osobe i predaja vlastima zemlje u kojoj su se skrili.

Nakon predaje policiji, Todorićevi odvjetnici će odmah pokrenuti postupak zaštite od ekstradicije s obrazloženjem zaštite od političkog progona, navodi se. Tjednik Nacional u utorak je objavio da “hrvatske vlasti točno znaju gdje u Londonu živi odbjegli šef posrnulog Agrokora te su o tome informirale Britance, iako skrivaju te informacije od javnosti”. Mediji neslužbeno navode da je hrvatska policija britanskim kolegama dostavila Todorićevu adresu.

foto: Pixell