Uoči Dana grada, Široki Brijeg dodijelio tradicionalna priznanja

Svečana sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega održana je u četvrtak u Kinu Borak povodom Dana grada i blagdana Velike Gospe.

Gradska uprava Širokog Brijega u posljednjih godinu dana uložila je velike napore u razvoj poslovne infrastrukture, no ne namjerava tu stati, istaknuli se njezini predstavnici. U narednom razdoblju pokušat će se realizirati novi projekti kojim bi se privukli ulagači, najavljeno je.

Posebna priznanja za napredak i razvoj grada na svečanosti dodijeljena su predstavnicima Hotela Park, grafičke tvrtke Suton i Franjevačke galerije.

Gradonačelnik Miro Kraljević istaknuo je dobru suradnju sa gospodarstvenicima. Najavio je uređenje središta grada te završetak sustava vodooopskrbe na cijelom području grada.

Nazočne su prigodnim riječima pozdravili i gvardijan Franjevačkog samostana Široki Brijeg fra Tomislav Puljić, gradonačelnik Vinkovaca, grada prijatelja, Mladen Karlić, ministar financija i riznice u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda te predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Prije početka svečane sjednice, položen je vijenac i zapaljena svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.