Uoči Dana općine, u Čapljini održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Povodom blagdana svetoga Franje 4. listopada, zaštitnika Čapljine, ovoga tjedna održavaju se raličite aktivnosti kojima se želi doprinijeti samom Danu općine. U četvrtak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Čapljine na kojoj je europski načelnik za 2016. Smiljan Vidić prezentirao konkretne radove koji su učinjeni u ovoj općini, uz suradnju s cijelom lokalnom zajednicom, ali i višim razinama vlasti.

Jedna od najrazvijenijih i najstabilnijih općina u Federaciji BiH, ove godine imala je proračun od 14,5 milijuna KM, najveći do sada, zbog čega je započela realizacija više društveno korisnih projekata. Ove godine Čapljina se okrunila titulom Europskog pokreta u BiH kao top lokalna zajednica za investiranje u BiH, što je otvorilo i više mogućnosti za priljev novca iz fondova Europske unije.

Višegodišnji projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava Dubravska visoravan i Čapljina – Zvirovići, težak 20 milijuna KM, privodi se kraju. Za izgradnju dječjih jaslica u sklopu Dječjeg vrtića Čapljina već su osigurana sredstva od 1,2 milijuna KM. U proteklih godinu dana otvoreno je više od 200 novih radnih mjesta. Ovo su samo neki konkretni koraci naprijed koji su ostvareni zahvaljujući dobroj suradnji sa svim razinama vlasti u BiH.

Unatoč pozitivnim trendovima, ova općina još uvijek nije riješila veliki ekološki problem saniranja postojećeg odlagališta Ada.

Izgradnjom koridora Vc i autoceste Počitelj – Zvirovići, Čapljina je na dobrom putu da postane subregionalno središte ovoga dijela Europe.