Vučić: “Uključiti i Tursku u infrastrukturne projekte BiH i Srbije”

Tijekom posjeta Mostaru povodom otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva susreli su se predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i srbijanski premijer Aleksandar Vučić koji je u nedjelju izabran za novog predsjednika.

Zvizdić je Vučićev izbor ocijenio pobjedom europske Srbije, čvrsto opredijeljene za mir i stabilnost regije.

Tijekom susreta razgovarano je i o zajedničkim infrastrukturnim projektima u okviru “Investicijskog okvira za Zapadni Balkan” uoči summita u Trstu i europskim integracijama.

Zvizdić je rekao da su dobra i kvalitetna komunikacijska infrastruktura preduvjet za ubrzani ekonomski razvoj, za brži protok roba, ljudi i kapitala.

“U fokusu je cestovna infrastruktura, ali otvaramo razgovore i o povezivanju energetskih mreža BiH, Srbije i Crne Gore”, rekao je Zvizdić.

Vučić se dotaknuo situacije s Agrokorom koji ima brojne poslovnice u BiH i Srbiji: “Otvorili smo teme koje su zajedničke za cijelu regiju, a to je između ostalih i Agrokor. Vidjet ćemo što možemo učiniti kako bismo sačuvali radna mjesta za ljude iz te tvrtke.”

Novi srbijanski predsjednik naglasio je važnost infrastrukturne povezanosti dviju zemalja:

“Budemo li otvarali nove mostove preko Drine, a hoćemo, budemo li gradili nove puteve, a hoćemo, mislim da je to dobar put. Pokušat ćemo uključiti i Tursku koja je zainteresirana za infrastrukturne investicije na Balkanu. Mi smo apsolutno za to, nemamo nikakav problem.”