Zabranjeno pušenje otvorilo WHF, u petak nastup S.A.R.S.-a

Odličnim koncertom Zabranjenog pušenja, u četvrtak je zatvorena prva večer 14. izdanja West Herzegowina Festa u Širokom Brijegu. Prije nastupa legendarnog sarajevskog rock benda, publici su se u konkurenciji predstavili amaterski bendovi i autori kratkih filmova.

Nastupili su Magnolija iz Splita, Clouie iz Volodera i Material damage iz Dubrovnika, a prikazani su kratki filmovi “Čudotvorna tvornica sinjska”; “Jedan dan”; “Open”, “Tako zakon nalaže”, “The Bridge”, “Smoking Kills” i “Naš kruh”.

U petak će nastupiti Svemir iz Zagreba, Getrou iz Mostara i splitski Pink Punk. Prikazat će se sedam filmova: “Kamera”, “Procep”, “Fatalist”, “Poslijedice”, “Please Don’t Dance With the Devil”, “Lutak” i “Step into the Woods”.

Drugu večer festivala zatvorit će beogradski S.A.R.S., grupa kojoj je ovo drugi nastup na hercegovačkom festivalu amaterskog stvaralaštva.

Festival završava u subotu nastupom hrvatske pjevačice Natali Dizdar. Prije toga će biti dodijeljene nagrade za najbolji bend, kratki film i kratku priču.