Zabranjeno pušenje, S.A.R.S. i Natali Dizdar na WHF-u

14. izdanje West Herzegowina Festa otvorit će 28. srpnja sarajevska rock grupa Zabranjeno pušenje, priopćili su organizatori popularnog festivala amaterskog stvaralaštva koji se i ove godine održava u Širokom Brijegu. Druge večeri nastupit će popularni bend S.A.R.S., a festival će 30. srpnja zatvoriti hrvatska pjevačica Natali Dizdar. S.A.R.S. drugi put dolazi na ovaj festival, dok su Zabranjeno pušenje i Natali Dizdar prvi put na WHF-u.

1. srpnja zatvoren je natječaj za prijave na festival za filmove, bendove i autore kratkih priča. Prijavljeno je 68 filmova, 93 glazbenika i bendova i 164 kratke priče. Poslije selekcije, stručni žiri za svaku kategoriju proglasit će najbolje posljednje večeri festivala.

Pobjednik u glazbenoj kategoriji dobit će priliku za snimanje pjesme i spota, a autori najboljeg kratkog filma i najbolje kratke priče dobivaju novčane nagrade.

Filmski žiri ove godine činit će Enis Bešlagić, Luna Zimić Mijović i Đelo Hadžiselimović. U glazbenom žiriju bit će Zlatko Gall, Hrvoje Horvat i Ivan Galić Ivećko, a u književnom Josip Mlakić, Magdalena Vodopija i Emir Imamović Pirke.