Zajednički studij Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Matej Bel iz Banske Bystrice

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić i rektor Univerziteta Matej Bel iz Banske Bystrice Vladimír Hiadlovsky, potpisali su Sporazum o zajedničkom master studiju koji će se realizirati kroz studij politologije. Drugi je to Sporazum između ova dva Sveučilišta, nakon što je prošle godine potpisan onaj o znanstveno-istraživačkoj suradnji.

Novim Sporazumom nastavljena je daljnja suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkih ciljeva Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Matej Bel, te međusobno pomaganje u nastojanju internacionalizacije ovih ustanova.

“Drago mi je što u okviru projekata internacionalizacije možemo razviti našu suradnju. Ovo je samo prvi korak. Željeli bismo napraviti još nekoliko ambicionznih projekata, a jedan od njih je pokretanje Centra kriznog menadžmenta ovdje u Mostaru. Zahvaljujem se svima na potpori i nadam se nastavku uspješne suradnje u budućnosti”, istaknuo je rektor Univerziteta Matej Bel doc. ing. Vladimír Hiadlovský.

Rektor mostarskog Sveučilišta istaknuo je kako se raduje nastavku suradnje, te je naglasio nastojanje Sveučilišta u ostvarenju visokog standarda obrazovanja kao i u ostatku Europe.

“Cijeli projekt financira Vlada Slovačke, a ja se zahvaljujem rektoru što je intezivirao naše početne razgovore. On je za nas važan jer mi na Sveučilištu želimo steći nova znanja i iskustva, posebno kroz prizmu njihovih iskustava u Europskoj uniji”, kazao je rektor mostarskog Sveučilišta prof. dr. Zoran Tomić.

Svim projektima mostarskog Sveučilišta pa tako i ovome, potporu je dao hrvatski član bh. Predsjedništva Dragan Čović, koji je u svom kabinetu primio izaslanstva dvaju Sveučilišta.

“Veselim se da smo napravili jedan ovakav iskorak i želim iskazati potpunu potporu svih institucija Bosne i Hercegovine. Možete računati na podršku vlasti svim projektima koji se dogovore s našim Sveučilištem u Mostaru”, poručio je hrvatski član bh. Predsjedništva dr. Dragan Čović.

Ovaj Sporazum dio je nove Strategije razvoja Sveučilišta, koja za cilj ima definiranje strateškog pozicioniranja Sveučilišta u Mostaru u idućim desetljećima.