Zbog radova od srijede u Mostaru privremena regulacija prometa

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, rješavajući po zahtjevu Izvođača radova, poduzeća „CESTE” d.d. Mostar za privremenu regulaciju prometa u Ulici biskupa Čule, a na temelju članka 200. Zakona o upravnom postupku, donio je Rješenje kojim se poduzeću „Ceste“ d.d. Mostar, odobrava privremena regulacija prometa na dionici ceste u Ulica biskupa Čule od križanja s Ul. Kneza Branimira do križanja s Ulicom fra Didaka Buntića i Ulica Ilićka od sutra, srijeda, 29. 8 .2018.god do 1.9.2018. subota.

Izvođač radova, Ceste d.d. Mostar, dužan je postaviti prometnu signalizaciju, a sukladno Pravilniku o prometnim znakovima i signalizaciji na cestama i načinu obilježavanja radova i prepreka na cesti i znakovima koje sudionicima u prometu daju ovlaštene osobe te obavijestiti javnost o izmjeni režima prometa, a nakon završetka radova kolničku površinu dovesti u prvobitno stanje. Također, u skladu s izdanim rješenjem, svu eventualnu štetu nastalu zbog izvođenja radova snosi izvođač radova.

Privremena regulacija prometa na dionice ceste u Ulici biskupa Čule,zbog specifičnosti radova skidanja gornjeg habajućeg asfaltnog zastora kao i navlačenje novog, zahtijeva djelomičnu obustavu prometa na predmetnoj dionici, a sav ostali promet, kako tranzitni tako i lokalni se preusmjerava na Ulici fra Didaka Buntića kao i Ulica Ilićka.

Promet autobusa, teretnih motornih vozila sa i bez prikolice, se prometnim znacima preusmjerava znacima obveze, obilazno od mjesta izvođenja radova,na M-17.4 iz pravca Čitluka križanje Varda kod skretanja za naselje Rodoč, kao i na M-6.1 u naselju Polog iz pravca Širokog Brijega skretanja na izgrađenu makadamsku obilaznicu prema križanju Varda.

(Pogled.ba)