Željezničar u Mostaru svladao Zrinjski

U derbiju 14. kola Premijer lige BiH nogometaši Zrinjski poraženi su u Mostaru od ekipe Željezničara s 1:0, prenosi pogled ba.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo sadržaja u susretu koji je na stadionu pod Bijelim brijegom pratilo oko 4000 gledatelja.

Izdvojili smo tri prigode za domaćina i jednu za goste. Filipović je u 9. minuti bio neprecizan s vrha šesnaesterca. Na drugoj strani udarac Čurjurića zaustavlja vratar Brkić.

U 32. minuti Barišić je glavom bio neprecizan poslije ubacivanja Filipovića. Četiri minute kasnije najbolja prigoda za Zrinjski u prvom dijelu. Nakon kornera Jović je glavom spustio loptu do Rustemovića koji s 10-tak metara šutira iznad gola.

Nastavak utakmice s dva pokušaja je otvorio Nemanja Bilbija. U 49. minuti udarac glavom odlazi pored gola, a dvije minute kasnije Kjosevski je na pravom mjestu.

U 62. minuti Željezničar dolazi do vodstva. Krasno ubacivanje Čurjurića koristi Krpić i pogađa mrežu Zrinjskog.

Mogli su gosti u 77. minuti i do drugog pogotka, ali je Brkić zaustavio udarac Jazvića.

Veliku prigodu za Željezničar ne koristi Krpić u 85. minuti kada glavom sa 7-8 metara šutira iznad gola.

Najbolju prigodu za poravnanje Zrinjski je imao u 91. minuti. Marković je izbio sam pred Kjosevskog koji brani njegov udarac, kao i pokušaj Bilbije nakon odbijene lopte.

Zrinjski: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak, Jović (od 65. Bekrić), Stojkić (od 74. Bencun), Todorović, Jakovljević, Rustemović (od 65. Marković), Filipović, Bilbija.

Željezničar: Kjosevski, Pavić, Čurjurić, Zec, Krpić, Blagojević (od 79. Vranješ), Bogičević, Zajmović (od 74. Jazvić), Šabanadžović, Osmanković (od 44. Bakrač), Rodin.