Ženski rukometni klubovi prekinuli natjecanje u Premijer ligi BiH

Udruga ženskih rukometnih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine obavijestila je Upravni odbor Rukometnog saveza BiH (UO RSBiH) da je svih 12 klubova, sudionika Premijer lige BiH donijelo odluku o prestanku natjecanje u sezoni 2017./2018. do rješavanja njihovih zahtjeva. Udruga se 26. rujna obratila UO RSBiH i povjerenici natjecanja Arijani Vojić zahtjevom, u kojem se između ostalog traži, smanjenje troškova ženskim rukometnim klubovima u Premijer ligi BiH kao i poboljšanje statusa ženskog rukometa u BiH.

S obzirom na to da Udruga do danas nije dobila odgovor, doneseni su zaključci u kojim se od UO RSBiH zahtijeva da radi u interesu klubova i protiv dugogodišnje diskriminacije. ”Nezauzimanjem stava oko naših zahtjeva od 26. rujna nastavlja se dugogodišnje ignoriranje i diskriminacija ženskog rukometa i ženskih rukometnih klubova u BiH. Ignoriranje naših zahtijeva za smanjenjem troškova natjecanja i to kroz ograničenje troškova klubova za službene osobe na 500 KM po utakmici i oslobađanje od plaćanja kotizacije za ženske klubove za sezonu 2017./2018, samo pokazatelj da ne postoji ni minimum razumijevanja niti dobre volje da UO RSBiH uradi išta čime bi pomogao i olakšao rad ženskih rukometnih klubova”, navodi se, između ostalog, u priopćenju Udruge ženskih rukometnih klubova.

Iz Udruge napominju da se i dalje ništa ne radi po pitanju ženskih reprezentacija i da je podrška ženskom rukometu u BiH od strane UO RSBiH samo deklarativna te da se ne radi apsolutno ništa osim obećanja na ostvarivanju jednakopravnosti ženskog rukometa. Udruga je najavila da će o stanju ženskog rukometa u BiH obavijestiti i Europsku rukometnu federaciju (EHF). Nakon dva odigrana kola odluku o obustavljanju natjecanja u Premijer ligi BiH donijelo je sljedećih 12 klubova: RK llidža, OŽRK Jedinstvo AR, HŽRK Grude, ŽRK Mira, ŽRK Krivaja, ŽRK Neretva, ŽRK Izviđač CO, HRK Katarina, ŽRK Bihać, ŽRK Dubica, i ŽRK Hadžići DIDO.

Izvor: Bljesak.info