Zgrada FFMO-a obnavlja se u sklopu IPA projekta

Zgrada Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru odabrana je za testiranje studije o nepovoljnom atmosferskom utjecaju, pa će biti obnovljena u sklopu IPA projekta.

Projekti Europske unije od velikog su značaja za Hercegovačko-neretvansku županiju, ne samo u smislu osiguranja sredstava iz predpristupnih fondova, nego i zbog mogućnosti razmjene informacija i iskustava. Stalna je potreba za jačanjem suradnje predstavnika svih razina vlasti u procesu europskih integracija, a uloga županija u tom sustavu od iznimnog je značaja.

Na završnoj konferenciji IPA projekta o ublažavanju i upravljanju rizicima istaknuto je kako je budućnost razvoja Sveučilišta u Mostaru, ali i same Hercegovačko-neretvanske županije kroz IPA projekte i usmjerenost svih institucija prema projektima Europske unije.

Sveučilište u Mostaru u prekograničnim projektima vidi ozbiljan izvor financiranja pomoću kojeg se mogu obnoviti smještajni kapaciteti, kampus te sve zgrade sveučilišta.

Cilj projekta je kapitalizirati i iskoristiti glavna postignuća u oblasti ublažavanja i upravljanja rizicima i na taj način doprinijeti provedbi mjera strategije Europske unije za područje Jadransko-jonske regije.