Zovko u Bruxellesu organizirala okrugli stol o utjecaju rezolucije Europskog parlamenta na BiH

U organizaciji Ureda zastupnice u Europskom parlamentu, Željane Zovko sinoć je u održan okrugli stol na temu „Proširenje EU-a na Zapadni Balkan, mladi, te utjecaj rezolucije Europskog parlamenta – slučaj Bosna i Hercegovina“, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Sudionici okruglog stola bili su studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Magdalena Vučina, mladi iz Bosne i Hercegovine, stalni izvjestitelj Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Preda te predstavnici nevladinih organizacija.

Tijekom interaktivnog sastanka sudionici su još jednom potvrdili svoju nedvosmislenu podršku europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine te naglasak stavili na pozitivan utjecaj rezolucija Europskog parlamenta u kontekstu položaja mladih u Bosni i Hercegovini.

Tijekom obraćanja na konferenciji, zastupnica Zovko je ukazala na ključne probleme u funkcioniranju Bosne i Hercegovine te poruke koje treba slijediti kako bi postala zemlja mira i stabilnosti, u okviru modernih europskih federalnih rješenja.

Nakon konferencije održano je snimanje „Iz srca Europe“ sa skupinom mladih u TV studiju Europskog parlamenta.