ŽZH: Policija u jednom danu zatekla deset migranata

Deset migranata zatečeno je u tijekom ponedjeljka na području Županije Zapadnohercegovačke, potvrđeno je za Bljesak.info iz Uprave policije MUP-a ŽZH. ”Četiri migranta zatečena su u pojasu Graničnog prijelaza Gorica u Grudama od kojih su dva iz Irana s valjanom potvrdom o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil, jedan migrant iz Turske s putovnicom te jedan iz Iraka kojemu je istekla potvrda.

Istog dana, točnije u 22:15 sati u Ulici Antuna Mihanovića u Širokom Brijegu zatečena su tri ilegalna migranta iz Irana koji nisu imali valjane potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil te su zbog toga prenoćili u prostorijama Policijske uprave Široki Brijeg nakon čega su u utorak ujutro proslijeđeni Terenskom uredu za strance u Ljubuškom”, izjavio je za Bljesak.info Dražan Bošnjak, glasnogovornik MUP-a ŽZH.

Potvrdio nam je da su istog dana još dva migranta iz Irana s valjanom potvrdom zatečena na području Ljubuškog te jedan migrant iz Libije u mjestu Vir kod Posušja. Iz policije nam je rečeno da su ovakvi događaji sve učestaliji zbog povećanog broja migranata koji dolaze u BiH te da policijski službenici svakodnevno na području ŽZH zateknu migrante. – Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/crna-kronika/vijesti/capljina-na-pozaristu-doslo-do-eksplozije-nepoznate-naprave/247087