back to top
21.9 C
Mostar

Doček Nove godine uz najbolje pjenušce

Drugi upravo čitaju

Što čini pjenušce posebnim za doček Nove godine

Pjenušci imaju posebno mjesto na stolu dočeka Nove godine širom svijeta, bilo to za doček Nove godine Beograd ili bilo gdje drugdje. Ono što ga čini izuzetnim za ovu prigodu su njegove karakteristike koje ga razlikuju od ostalih vrsta vina i pića. Pjenušce je poznato po svojoj elegantnoj i blistavoj prirodi. Ono donosi osjećaj proslave i luksuza u svaku čašu.

Osnova pjenušca često je bijelo vino, a posebnom metodom vrenja, poznatom kao klasična metoda vrenja, dodaju se mjehurići koji stvaraju prepoznatljivu buku pri otvaranju boce. Taj trenutak otvaranja boce i pucanja čepa često je sinonim za početak slavlja i iščekivanja novih početaka.

Pjenušci se proizvode širom svijeta, no neka od najpoznatijih područja za njihovu proizvodnju uključuju šampanjsku regiju u Francuskoj, Prosecco iz Italije i razna kvalitetna pjenušca iz Španije. Svaka regija donosi svoju jedinstvenu aromu i karakter, od suptilnih i voćnih do bogatih i kompleksnih.

S obzirom na svoje karakteristike, pjenušce ima sposobnost podizanja svake proslave na višu razinu. Njegov šarm i luksuz čine ga odličnim izborom za doček Nove godine, kada želimo proslaviti prelazak u novu fazu života s elegancijom i stilom.

Beogradski beogradski Klub Hype je lokal rezervisan za glamur i ekstravaganciju, i urbani gradski provod. Uz najbolja vina, pjenušce i koktele provedite se kao nikad do sada.

Muzički koncept baziran je na house muzici i srodnim žanrovima, pa će svi ljubitelji ove vrste muzike uživati u ekskluzivnim gostovanjima popularnih domaćih i stranih DJ-eva koja Hype klub nudi svojim gostima.

Klub Hype će vas razmrdati i fanki, disko i R’n’B zvucima, a uvijek možete da očekujete i vanvremenske hitove iz najpopularnije muzičke ere osamdesetih.

Top 5 najboljih pjenušaca za doček Nove godine

Prvo na našoj listi je francuski šampanjac, najpoznatiji pjenušac na svijetu. Brendovi poput Moët & Chandon, Dom Pérignon i Veuve Clicquot donose luksuz i kvalitetu u svaku čašu. Šampanjac je poznat po svom bogatom okusu i složenim aromama koje će zasigurno impresionirati vaše goste.

Iz Italije dolazi Prosecco, lagani i voćni pjenušac koji je savršen za opušteno slavlje. Prosecco je pristupačniji od šampanjca, ali ne manjka mu na okusu. Omiljeni brandovi kao što su La Marca i Mionetto nude odlične Prosecco opcije.

Stiže iz Španjolske Cava, pjenušac poznat po svojoj svježini i živahnom mjehurićima. Freixenet i Codorníu su neki od vodećih proizvođača Cave čije će pjenušce oživjeti vašu proslavu.

S druge strane Atlantika, Sjedinjene Američke Države također nude vrhunske pjenušce. Kalifornija je domaćin nekim od najprestižnijih američkih vinarija kao što su Korbel i Chandon, čije će pjenušce zadovoljiti najzahtjevnije nepce.

Na kraju, ne smijemo zaboraviti na regionalne pjenušce koji donose lokalni šarm i karakter. Mnoge regije imaju svoje male vinarije koje proizvode izvanredna pjenušca, pa istraživanje lokalnih opcija može biti pravo otkriće.

  Kako poslužiti i upariti pjenušce s hranom za doček Nove godine

Posluživanje i uparivanje pjenušca s hranom igra ključnu ulogu u stvaranju nezaboravnog doživljaja dočeka Nove godine. Evo nekoliko savjeta o tome kako pravilno poslužiti pjenušce i koje gastronomske kombinacije će podići vašu proslavu na višu razinu.

Prvo, temperatura serviranja je važna. Pjenušce treba poslužiti dobro ohlađeno, obično na temperaturi od oko 7-10°C. Preporučuje se držati boce u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja ili koristiti ledenu kofu kako biste održali željenu temperaturu.

Što se tiče čaša, najbolje su one uske i visoke, poznate kao “flute” čaše, koje pomažu zadržati mjehuriće i istaknuti aromu pjenušca. Iako su šampanjske čaše elegantne, klasične vinske čaše također će poslužiti svrsi.

Kada je riječ o uparivanju pjenušca s hranom, predjela poput kamenica, dimljenog lososa ili sireva poput briea i camemberta često idu izvanredno uz pjenušac. Također, voćni aperitivi poput jagoda ili malina mogu dodati dodatnu svježinu i slatkoću iskustvu. 

Za glavna jela, pjenušce možete upariti s ribljim specijalitetima, poput škampa ili riblje juhe. Ako preferirate perad ili piletinu, izaberite laganije pjenušce kako biste očuvali ravnotežu okusa. Također, ne zaboravite na mogućnost uparivanja s desertima, poput voćnih torti ili kremastih pudinga.

 Pjenušci za svaki budžet: Alternativni izbori za doček Nove godine

Iako prestižni pjenušci često dolaze s odgovarajućom cijenom, to ne znači da ne možete uživati u blistavoj proslavi Nove godine s pjenušcem koji odgovara vašem budžetu. Ovaj odjeljak će se fokusirati na alternative koje pružaju odličan omjer cijene i kvalitete, tako da svatko može uživati u iskustvu pjenušca.

Prvo, vrijedno je istražiti pjenušce iz manjih vinarija i regija koje možda nisu tako komercijalno poznate. Ove opcije često nude iznenađujuće dobre pjenušce po pristupačnijim cijenama. Tražite preporuke od lokalnih vinara ili stručnjaka za vino kako biste pronašli skrivena blaga.

Druga opcija su pjenušci izvan tradicionalnih regija proizvodnje poput Španije ili Italije. Na primjer, Južna Afrika proizvodi izvrsne pjenušce po pristojnim cijenama. Također, neke kalifornijske vinarije nude kvalitetne pjenušce po prihvatljivim cijenama.

Kako biste uštedjeli na pjenušcu, razmislite o kupovini u većim bocama ili pakiranjima od više boca. Mnoge vinarije nude pakete s više boca pjenušca po povoljnijoj cijeni po boci, što može biti odličan način za uštedu.

Na kraju, nemojte se bojati eksperimentirati s manje poznatim brendovima i sortama. Možda ćete otkriti novi omiljeni pjenušac koji će zadovoljiti vaše nepce i budžet.

  Preporuka

MOŽDA VAS ZANIMA